De nieuwe site van Motorboot is gelanceerd

De nieuwe site van Motorboot is gelanceerd. Alleen de naam motorboot.com is hetzelfde, maar de inhoud en opbouw zijn totaal veranderd. Het team van Motorboot heeft samen met zijn webpartner Suite Seven uit Barneveld de afgelopen maanden keihard gewerkt aan de inrichting, vormgeving en ontwikkeling van de nieuwe website van Motorboot.

Nadat Roskam Media BV op 1 oktober 2015 het merk Motorboot in haar portfolio had opgenomen en die eerste maand vooral werd benut om organisatie, workflow en processen goed in te richten, was het vervolgens tijd voor een grondige make-over van ondermeer Motorboot.com.

Contentregisseur Bas Hoekstra had namens Roskam Media een belangrijke rol in de ontwikkeling van de nieuwe site. Samen met Kenneth Dekker, Tim van Rootselaar en enkele anderen namens Suite Seven dachten zij de inrichting van de nieuwe website uit. Die moest er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar vooral ook functioneel, de potentie hebben om op termijn uit te groeien tot hét platform voor de liefhebber van de gemotoriseerde watersport.

Bas daarover: ‘De totstandkoming van Motorboot.com had nogal wat voeten in de aarde. Uitgangspunt hierbij was én is dat internet steeds verder integreert in ons dagelijks bestaan; de fysieke en virtuele wereld raken met elkaar verweven. Wij ontwikkelen een product waarbij wij met Motorboot de virtuele ‘Passie voor varen’ willen laten samenvallen met de fysiek watersportbeleving van onze Motorboot Members. Daarbij moeten we het doen met de tools die ons nu ter beschikking staan, maar daarbij al wel denken aan wat er straks allemaal mogelijk kan zijn. En wellicht nog wel praktischer, wie nu een Motorboot MemberShip heeft, moet er vooral ook nu al plezier aan beleven.”

Na enige hectische laatste weken, waarin de puntjes op de spreekwoordelijke i zijn gezet, was de launch op 23 januari. De omslag verliep vlekkeloos. Wel deed zich een hilarisch momentje voor toen binnen een dag de website door overbelasting even ‘uit beeld was’. “Zie het als een luxe probleem, maar lachen was het wel, binnen één dag de complete bandbreedte voor een hele maand erdoor”, lacht hoofdredacteur Hans Papenburg. Maar dat was snel verholpen, we zijn alweer volop bezig met volgende ontwikkelingen!