Deelname Motorboot aan Boot Holland is geslaagd

De deelname Motorboot aan Boot Holland is geslaagd. Bij Roskam Media heerst alom tevredenheid over deelname. Het team van Motorboot nodigden zijn lezers uit om een kop koffie te komen drinken en eens bij te praten over het blad en de nieuwe website. Zes dagen en 500 koppen koffie verder zijn zowel Team Motorboot als iedereen met een Motorboot MemberShip weer helemaal bijgepraat.

Nieuw en opgefrist
Motorboot gaf haar magazine in februari een frissere uitstraling en tegelijkertijd kwam er een volledig nieuwe website. De reacties daarop van de lezers en abonnees waren vrijwel zonder uitzondering positief. Met name het initiatief om de lezer letterlijk en figuurlijk voorop te zetten, krijgt veel waardering. Contentregisseur Bas Hoekstra: “Dit initiatief loopt parallel aan de inhoud van het blad. Van a tot z gaat het blad over alle facetten van ons motto ‘Passie voor varen’. En dan met name het plezier dat elke watersporter daaraan beleeft. We hebben online onze lezers gevraagd daarvan foto’s in te sturen. Dat hebben we geweten! Heel veel foto’s!”

Maar er gebeurt nog veel meer. “We timmeren behoorlijk aan de weg en dat blijft gelukkig niet onopgemerkt”, zegt uitgever Ton Roskam, die Motorboot in oktober 2015 overnam van Koninklijke BDU Media. “Hoewel we dachten vooral in gesprek te gaan met onze trouwe lezers, konden we tijdens de beurs ook tientallen interesseren voor een Motorboot MemberShip. Het idee onderdeel te zijn van Club M waarbij je niet alleen 12 keer per jaar een pracht blad krijgt, maar ook online allerlei voordelen hebt, sprak veel bezoekers aan.”

Het motto ‘Passie voor varen’ waaronder het Motorboot Magazine én de website wordt gemaakt bleek tijdens de beurs opnieuw een schot in de roos. Waar de ene lezer gepassioneerd verhaalde over zijn toertochten in het buitenland en de ander over de charme van ons eigen waterland, stak de volgende zijn enthousiasme voor de motortechniek niet onder stoelen of banken. Maar niemand raakte uitgepraat over zijn eigen boot. Bovendien waren velen zeer te spreken over de aanwezigheid van motorboottechneut en ‘Doe-het-zelver’ Bert Majoor en wereldzeebedwinger Henk de Velde.

Na het afbreken van de stand stond een ding als een paal boven water. Roskam “Volgend jaar nodigen we iedereen weer uit op de koffie, want dan zijn we er weer bij in Leeuwarden.”